Tvrtka SPID d.o.o. osnovana je početkom 1991. godine sa osnovnom djelatnošću “Servis, Prodaja I  Dorada vozila“.

Tijekom 1991. i 1992. godine posebno se angažirala i specijalizirala za opremanje vozila za invalide, a kao ovlašteni serviser i distributer vozila Škoda, čiji su djelatnici bili među prvima koji su završili tehničko školovanje za održavanje osobnih vozila Škoda direktno u tvornici Škoda u Mladoj Boleslavi opremila je i jedno vozilo za osobe s posebnim potrebama –  Škodu Favorit  s kojom je 1992. god. organiziran prvi nastup invalida hrvatskih branitelja na međunarodnom natjecanju Auto Rally u Republici Češkoj.

Od 2002. godine posluje kao specijalizirani servis vozila Škoda.

Prethodno usklađeno usmjerenje, fleksibilnost i angažman rezultirali su daljnjom specijalizacijom u segmentu vozila za invalide kao i vozila za potrebe autoškola što omogućava  da se pozicionira u sam vrh ponuđača takve vrste opreme za vozila.

2003. godine započela je pripremu za ulazak u EU te je rad potkrijepljen uvođenjem visokih standarda ISO 9001:2000, Cro Cert i IQNet certifikata.

Kao tvrtka čija  je filozofija praćenje noviteta, konstantan razvoj kroz inovacije i istraživanje, specijalizirala se za traženje rješenja i prilagođavanje potrebama korisnika specijalnih oprema što je rezultiralo novim izumima, a sve je okrunjeno nizom patenata i priznanja u zemlji i svijetu.

2005. godine inovacija na području opremanja vozila za osobe s posebnim potrebama briljirala je u čitavom svijetu.

2006. godine inovacija na području opremanja vozila za potrebe autoškola dobila je europsko odličje.

Kako bi potvrdila samosvjesnost i profesionalizam pri radu koji obavlja i kako bi dokazala da je ime SPID sinonim pažljivog odnosa prema kupcima, društvenoj zajednici i okolini tvrtka je svoje izume realizirala i predstavila 2008. godine na vodećem Salonu automobila i prateće opreme u našoj zemlji i Regiji – Zagreb Auto Show 2008 uspješno prezentirajući prvo vozilo s udvojenim komandama za obuku kandidata s posebnim potrebama za vozača.

  1. godine zbog lakše prepoznatljivosti na Europskom tržištu prelazi na Sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001-2008 TUV NORD, te time i dalje potvrđuje visoke standarde.