Gume su jedini kontakt s cestom. Za Vašu sigurnost, najvažnije je ispravno ih pumpati, te ih zamijeniti kada su istrošene ili oštećene.

Nedovoljno napumpane gume ne mogu zadržati svoj oblik i imaju povećanu dodirnu površinu sa podlogom u odnosu na predviđeno, pa tako smanjuju stabilnost vožnje i preciznost upravljanja, posebno u zavoju. Osim toga povećava se unutarnja temperatura gume, povećava se otpor kotrljanja, a time se povećava i potrošnja goriva.

S druge strane, previše napumpane gume su krute i neelastične, a dodirna površina je smanjena. Prenapumpane gume mogu se lakše oštetiti pri vožnji preko rupa i neravnina na cesti. Zbog tvrdoće, ne mogu amortizirati neravnine na cesti, pa se time smanjuje i udobnost vožnje.

Tlak u gumama ne možete provjeriti vizualno, pa Vas stoga pozivamo da posjetite naš Škoda servis gdje će Vam to učiniti naši djelatnici s kvalitetnim mjernim uređajem i po potrebi Vam izmjeriti i dubinu profila guma, kako bi mogli na vrijeme zamijeniti istrošene gume.

Preporuka SPID-ovih majstora je da se mjerenje tlaka u auto gumama najbolje napravi kada su gume hladne, jer tijekom vožnje gume se zagrijavaju i dolazi do povećanja tlaka u njima.