Politika kvalitete

U želji da zadovoljimo svakog kupca koristili smo vlastito iskustvo dugogodišnjeg rada u opremanju vozila.

Opremu proizvodimo i ugrađujemo sami, HRVATSKI PROIZVOD, te ju prilagođavamo po potrebi pojedinca.

Prilikom proizvodnje uvijek vodimo  računa o sigurnosti i kvaliteti i time smo zadovoljili  sve najstrože norme dobivanjem  Međunarodno priznatog certifikata ISO 9001-2008 TUV NORD.

Certifikati

Vizija

Kao tvrtka s višegodišnjom tradicijom poslovanja, vizija nam je ostati vodeći hrvatski ponuđač specijalizirane opreme za automobile te prilagodljivim timskim radom i dalje zadovoljavati visoke standarde kupaca i predstaviti se osim na hrvatskom tržištu i na širem tržištu zemalja europske unije.

Nisu nam važni samo stalni napredak i inovativnost, već nam je želja  našim kupcima savjetovati, detaljno predstaviti i omogućiti cjelovitu ponudu one obavezne i specijalizirane opreme u vozilu koja im je potrebna za rješavanje konkretnog problema.

Misija

Misija kao osnovna funkcija odnosno “ključni razlog postojanja” tvrtke određuje i njegovo društveno odgovorno ponašanje. Stoga će Spid  i nadalje biti prepoznatljiv po svojem profesionalizmu i kvaliteti na području gdje djeluje, jer gradi svoju budućnost na čvrstom temelju iskustva i znanja, stvara korist kroz inovacije koje imaju utjecaj na tržište, nositelj je odgovornosti za kupce i zajednicu, stvara kvalitetu – kontinuirano, korištenjem vlastitih tehničkih i ljudskih potencijala na principima održivog razvoja i stalne brige o zadovoljstvu svojih radnika.

Jednom riječju naše ime je sinonim pažljivog odnosa prema našim kupcima, društvenoj zajednici, okolini i našim zaposlenicima.

Strategija

Spid  kao manja fluidna, fleksibilna, dinamična – živa tvrtka istovremeno kombinira više strategija jer svaka izabrana strategija može biti dobra, no samo nekoliko njih mogu dati najbolji poslovni rezultat. Garancija uspjeha  je tim informiranih, voljnih zaposlenika koji intenzivno raspravljaju… i na kraju proizvedu dinamičan plan u kojem je imperativ održavanje vrijednosti na višoj razini, usmjeren u budućnost, nove izazove i ideje koji nam predstavljaju priliku za daljnji rast i razvoj.

Priznanja i nagrade

Zlatna medalja za inovaciju na sajmu INPEX Pittsburgh, USA

Zlatna medalja za inovaciju na sajmu EUREKA, Geneva, Švicarska

Zlatna medalja za inovaciju na sajmu ARCA Zagreb, Hrvatska

Specijalna nagrada TRICOLOR PRIZE Republike Mađarske

Specijalna nagrada SPECIALE PRIZE, Južna Koreja

Srebrna medalja za inovaciju na sajmu IENA, Nürnberg, Njemačka

Brončana medalja na međunarodnom salonu inovacija Geneva, Švicarska

Brončana medalja za inovaciju na sajmu INOVA Zagreb, Hrvatska

Zahvalnica Ministarstva gospodar., rada i poduzet. RH za inovatorsko stvaralaštvo

Povijest

Tvrtka SPID d.o.o. osnovana je početkom 1991. godine sa osnovnom djelatnošću “Servis, Prodaja I  Dorada vozila“.

Tijekom 1991. i 1992. godine posebno se angažirala i specijalizirala za opremanje vozila za invalide, a kao ovlašteni serviser i distributer vozila Škoda, čiji su djelatnici bili među prvima koji su završili tehničko školovanje za održavanje osobnih vozila Škoda direktno u tvornici Škoda u Mladoj Boleslavi opremila je i jedno vozilo za osobe s posebnim potrebama –  Škodu Favorit  s kojom je 1992. god. organiziran prvi nastup invalida hrvatskih branitelja na međunarodnom natjecanju Auto Rally u Republici Češkoj.

Od 2002. godine posluje kao specijalizirani servis vozila Škoda.

Prethodno usklađeno usmjerenje, fleksibilnost i angažman rezultirali su daljnjom specijalizacijom u segmentu vozila za invalide kao i vozila za potrebe autoškola što omogućava  da se pozicionira u sam vrh ponuđača takve vrste opreme za vozila.

2003. godine započela je pripremu za ulazak u EU te je rad potkrijepljen uvođenjem visokih standarda ISO 9001:2000, Cro Cert i IQNet certifikata.

Kao tvrtka čija  je filozofija praćenje noviteta, konstantan razvoj kroz inovacije i istraživanje, specijalizirala se za traženje rješenja i prilagođavanje potrebama korisnika specijalnih oprema što je rezultiralo novim izumima, a sve je okrunjeno nizom patenata i priznanja u zemlji i svijetu.

2005. godine inovacija na području opremanja vozila za osobe s posebnim potrebama briljirala je u čitavom svijetu.

2006. godine inovacija na području opremanja vozila za potrebe autoškola dobila je europsko odličje.

Kako bi potvrdila samosvjesnost i profesionalizam pri radu koji obavlja i kako bi dokazala da je ime SPID sinonim pažljivog odnosa prema kupcima, društvenoj zajednici i okolini tvrtka je svoje izume realizirala i predstavila 2008. godine na vodećem Salonu automobila i prateće opreme u našoj zemlji i Regiji – Zagreb Auto Show 2008 uspješno prezentirajući prvo vozilo s udvojenim komandama za obuku kandidata s posebnim potrebama za vozača.

2016. godine zbog lakše prepoznatljivosti na Europskom tržištu prelazi na Sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001-2008 TUV NORD, te time i dalje potvrđuje visoke standarde.